Levendeliefde in de maak

Een wijn op dronk eindelijk geserveerd: LevendeLiefde!

Op je 44e je carrière een zwieper geven van jurist naar….ja wat eigenlijk. Ik háát hokjes. I really do. Maar dan kom ik toch al snel in het hokje van coach terecht. Wie doet dat met zijn volle verstand? Iederéén wil tegenwoordig coach worden! Zo lijkt het toch.

Maar afgezien van dat woord ben ik blij als een kind. Ik vind het ook spannend als een kind, want het onderwerp is ‘de liefde’. En daar vindt iedereen wel wat van. Vooral als je een vrouw bent. Nee nog erger: vrouw én moeder. En dan wordt het nóg erger: ik ben niet monogaam. En zelfs niet zuiver hetero. Ooooh. Ja. Dat is voor sommigen een dikke ‘foei’ en voor anderen een ‘ze doet maar’. Maar waar het mij om te doen is, is de vrijheid. Vrijheid om te kiezen. Vrijheid om de liefde én de liefdesvorm te vinden die 100% bij hem of haar past. En dát gun ik iedereen.

Dus wat wil ik nou precies met LevendeLiefde?

Via LevendeLiefde wil ik bovenal, via e-mail, chat of tijdens een wandeling,  luisteren naar mensen die een geheim of groot verdriet met zich meedragen op liefdesgebied. Een geheim als in een wens als bijvoorbeeld: ‘ik zoek meer spanning en ik wil vreemd gaan’. Of: “ik zou het wel eens met iemand van mijn eigen sekse willen doen’. Een groot verdriet als bijvoorbeeld verraad door overspel.

Ik had beide – overigens niet tegelijkertijd J -en ik vond het vreselijk dat ik dat niet kon uiten. Ik kon terecht bij een therapeut, en met behulp van cognitieve therapie leerde ik meer afstand te nemen van negatieve gedachten over mijzelf. Maar daarmee was ik mijn verhaal nog niet kwijt én kwam er nog geen einde aan mijn malen over de waarde van monogamie en het huwelijk. Bij familie en vrienden kon ik ook niet volledig los. De adviezen waren goedbedoeld, maar allemaal gekleurd door(een flinke hoeveelheid) eigen perceptie, overtuiging.

Ik zocht inspiratie om mijn eigen pad te vinden. Na een lange reis langs boeken, andere partners, talloze websites, cursussen en trainingen die mij spiegelden en inzicht gaven, vond ik dan mijn weg. Ik heb er van genoten en ik heb mijzelf er door leren kennen, maar wil anderen bieden wat ik eigenlijk miste: een objectieve sparring-partner met ervaring en zonder oordeel. Iemand die werkelijk niks gek vind en waartegen ik alles in alle vrijheid kon vertellen. En aan kon vragen.

Dus nu is hij klaar, die wijn. Heerlijk gerijpt en goed op dronk. Drink jij met me mee?

Wat wil ik concreet gaan doen?

Al wandelend (op schrift of door de natuur) wil ik met je sparren over het grote avontuur dat liefde heet en dat voor velen net zozeer een mysterie als een kwelling en een genot is. Schrijf het van je af. Gaandeweg merk je dat je je schroom los kunt laten en het op papier zetten alleen al geeft je inzicht in jezelf en eventueel in de ander.

Talloze onderwerpen waar in maatschappelijk opzicht een groot taboe op rust zijn voor mij zaken die volkomen natuurlijk zijn. Een mens is een liefdevol seksueel wezen. De liefde heeft geen grenzen. Die zijn allen door mensen bedacht.

Die vrijheid en grenzeloosheid zul je ook aantreffen in mijn blogs. Kun je daar niet tegen…well….it’s a free country right? Voel je vrij (ook dat is vrijheid) om je uit te schrijven van mijn nieuwsbrief of mijn posts en website niet meer te volgen…Maar staat de liefde in zijn volle glorie ook bij jou op het menu, dan verheug ik mij op jouw aanwezigheid. In reacties op posts of… 1:1: Leve de Liefde met LevendeLiefde!!

www.levendeliefde.nl

Geen reactie's

Geef een reactie